HUN FØLTE SEG SÅ VERDILØS 

HUN FØLTE SEG SÅ VERDILØS 

Av:Tonje Omdahl

Idag vil jeg skrive om en sak som har vært veldig opprørende og trist. Jeg kommer til å anonymisere vedkommende, og kalle henne for 'S' i innlegget. Alle fortjener å bli hørt, og derfor burde hennes historie også få en stemme! 
 
'S' har vært i barnevernsystemet nesten hele livet. Hun ble psykisk og fysisk misbrukt hjemmet. Dette har barnevernet visst om i flere år, men valgte å ikke gripe inn i hennes situasjon.

Barnevernet har ignorert saken og hører ikke på hennes fortellinger ,så først når 'S' ble 13-14 år gammel så fikk hun alvorlige selvmordstanker. Hun følte seg helt verdiløs og bortkasta.


Når forholdene i hjemmet hadde gått for galt så grep barnevernet inn, men da var det for sent og skaden var allerede skjedd. Hun ble utsatt for drapstrusler og vold. Selv hvor mange ganger hun ga uttrykk for at hun ikke hadde det greit , så gjorde barnevernet ingenting.

Derfor var jenta innlagt på Bupa på skjerma avd i nesten 2 år. Deretter ble hun flytta til en barnevernsinstitusjon i Stavanger under frivillig plassering når hun var 16 år gammel og bodde der i omtrent 1 år.
 
Hun følte seg aldri trygg. 'S' forteller at de ansatte la henne i bakken ufattelig mange ganger. De straffet henne med at hvis hun stakk av fra institusjonen så skulle hun ikke få mat på typ tre dager.

Barnevernsinstitusjonen har benyttet mye makt og tvang og ofte bedt politiet om bistand, da har situasjonen eskalert seg.

En av episodene med politiet når hun blir hentet på rømmen, så sparke den ene politimannen henne i ryggen så hun knekker en ryggvirvel. Det er veldig mye unødvendig tvang og maktmisbruk som personalet bruker ,som har trigget henne skikkelig at hun tar fysisk skade av det.  Det er fysisk vold på unger.

Jenta har ved flere anledninger blitt lagti håndjern, stripps og fotlenke og hun var 13 år første gang de benyttet virkemidlene. Det var en mannlig ansatt der som gjorde han hun ikke var trygg på institusjonen, det gjorde at ‘S’ fikk angst og traumer av det, fordi han forgrep seg på henne. 

‘S’ ble innlagt på akuttmottaket pga intox på Paracet. Da var ansatten på institusjonen  Kristian Basunen Arnesen tilstede under innleggelsen, og han gjorde ting med henne som hun ikke ønsket.

Kristian holdt jenta nede i sengen i nesten to timer med vekter, mens hun var innesperret på rommet. Hun ville ringe til familie men Kristian tok fra henne telefonen.

Vekter forlot rommet i ca 10 min for vaktskifte. Da presset Kristian jenta ned i sengen å tok på henne nedentil og inni skjeden,, og den andre hånda tok han under bh’en.  


“Sånn fortjene du når du oppføre deg slik.” sa han til henne. Og når overgrepet pågikk sa hun flere ganger at hun har rettigheter. Da sa han “Du har ingen rettigheter når du forsøker å ta livet ditt”

Så kom sykepleier og vekter inn på rommet som trua med å ringe politiet hvis ikke hun fikk telefonen sin tilbake. ‘S* ringte familie som kom etter ca 10 minutter.

Kristian dro fra akuttmottaket for skifte vakt med et annet personell. Familie snakket med vekter. Jenta klarte ikke å sette ord på hva som nettopp hadde skjedd og helsepersonell kom for å legge henne i narkose.

Hun våknet dagen etterpå og fikk tilsyn av bup, da hadde hun vist mumlet noe om at Kristian hadde tafset på henne. Men hun var ganske neddopa for øyeblikket. Senere på dagen ble hun flytta til Bupa og prøvde å gi klar beskjed om at hun måtte på voldtektsmottaket for å sikre bevis. De nektet henne å reise til mottaket. 
 
Hun ringte til saksbehandler i barnevernet, men saksbehandler mente at når hun var utskrevet fra psykiatrien måtte hun dra tilbake til institusjonen.

Men ‘S’ ville ikke dra tilbake så lenge Kristian Arnesen var ansatt der, og krevde at han skulle flytte vekk fra institusjonen. Det ville ikke barnevernet gjøre noe med. Hun var livredd og sier at hun følte seg så verdiløs. 

Jenta tok ringerunden å ringte til x antall advokater, å fikk en som tilslutt ville ta saken.

Advokaten ville anmelde saksbehandler hvis ikke barnevernet flyttet henne vekk fra institusjonen. Hun ble på psykiatrien over helgen og fikk beskjed om at hun flytter til en annen institusjon på Sørlandet. ‘S’ flytter fra institusjonen i Stavanger og snarest fikk hun anmeldt og avhørt om personalet som forgrep seg. Men saken ble henlagt på bevisets stilling.

Deretter får ‘S’ beskjed at barnevernet ikke tror på det hun forteller, til tross for at  politiet vurderte det som voldtekt. Og den ene vekteren sa at hun hadde sett ansatten foregrepet seg gjennom vinduet ,men det var ikke godt nok bevis. 
 
Hun klaget til fylkesmannen om vold og maktmisbruken på barnevernsinstitusjonen som fort avslo klagen hennes. 
 
I dag har hun det mye bedre. Hun er plassert på en institusjon på Sørlandet, der hun begynner å føle seg trygg og ivaretatt igjen. Men så snart hun fyller 18 ønsker hun å gå til sak mot Stavanger barneverntjeneste, og det håper jeg mange støtter henne på.

Motatt fra en venn.

EG BARE BLOGGER OG DELER..

Sigve Varholm

Mange tipser meg om saker privat (sms) på på 40310231. Dette er også mitt vipps nr. Dersom du synes eg skal bruke mere tid på temaet, spre informasjon, kan du sende en krone eller to.

Takk.

IF YOU THINK ITS IMPORTANT TO SHARE THIS, JUST DO IT...!

Donate some money,so we can keep the blog allive. 

Thank you! Takk ! Asante!

________________________________________

About Mpesaduka

Mpesaduka.com its a FREE online platform for marketing. Stay tuned and get the last and best hot deals straight to your malibox. Please subscribe on our newsletter 

Karibu mpesaduka.com

If you want to support us, feel free to donate.

Lady young donation PayPal 
Norwegian vipps: 403 10 231 
Kenyan m-pesa  +254716575427