LA OSS UVAKSINERTE KOMME DILTENDE ETTER

LA OSS UVAKSINERTE  KOMME DILTENDE ETTER

Brev fra en 

Jeg snakket med en god venninne, som også er terapeut, i dag og vi kom inn på det mer eller mindre uunngåelige temaet vaksine. 

Men la oss kikke litt på denne videoen først.


Min venninne sier at det vanskeligste er ikke om man er for eller imot vaksine, det vanskelige er gråsonen. Der tvilen sitter, der man stiller spørsmål.

Spørsmål samfunnet lynraskt slår ned på, man knebles øyeblikkelig ved å bli sett på som konspirasjonsteoretiker. 
Det fikk meg til å tenke...

En 'yrkesskade' jeg har utviklet etter mange år ved benken, er å avsløre bevisst og ubevisst manipulering og selvmanipulering.

Det er fort å la seg manipulere, vi gjør det alle sammen i større eller mindre grad og ofte ser vi gjennom fingrene med det og lar det passere.

Vi kjenner til det, vi vet hvordan det fungerer, ved å spille på fakta og følelsene til andre mennesker får vi gjennom viljen vår.

Noen er letter å manipulere, andre er kanskje mer kritiske og vanskelig å manipulere, men alle lar seg manipulere i større eller mindre grad.

Og nettopp det ligger bak det jeg har lyst til å si. Når noen ytrer tvil i forhold til vaksinen, som enten man aksepterer det eller ei – fortsatt er under testing frem til august neste år – slås det momentant ned, hardt og brutalt.

Jeg har klienter som forteller at de absolutt ikke har lyst til å ta denne vaksinen før den er ferdig testet og godkjent, men de ender ofte med å ta den fordi andre dømmer dem.   

Hvordan har vi kommet hit?

Hva er det egentlig som skjer? 

Under svineinfluensaen skjedde det samme, men i mindre grad.

Diskusjonene gikk høyt rundt omkring om man skulle la seg vaksinere eller ei og personlig opplevde jeg å bli konfrontert med at jeg måtte være solidarisk med alle andre for å stoppe denne pandemien, et argument som fortsatt brukes. 

I 2009
At WHO endret definisjonen på pandemi fra å være en smittsom, alvorlig sykdom til smittsom sykdom som ville koste samfunnet mye penger, gikk hus forbi for de fleste. Og det ble heller ikke et tema denne gangen, de aller fleste av oss lar oss skremme av ordet pandemi. 

Manipuleringen fulgte den samme, velkjente veien som før. Man får høre om et virus, det gir alvorlig sykdom, men heldigvis er det langt borte.

Allikevel er media veldig ivrige til å detaljfokusere på hvor syk man blir og hvor lite man vet. Så er plutselig viruset i Europa og fortsatt vet ingen noe om det, det er ukjent og potensielt veldig farlig.

Mennesker dør i hopetall og forferdelige situasjoner vises i beste sendetid og snart er det på alles lepper. Man får inntrykk av at i enkelte land dør de fleste innbyggerne og frykten øker.

Så er viruset i vårt land, de første tilfellene blir innlagt på sykehus. Forferdelige scener fortsetter å vises i beste sendetid og alle er redde.

Store deler av verden stenges ned mens man venter på at det skal bli utviklet vaksine, det holdes oversikt over antall smittede – ikke syke (!). hvor mange som er innlagt på sykehus til enhver tid – men ingenting om hvor mange som blir friske – og hvor mange som dør.

Men ingenting om hva man kan gjøre selv for å styrke immunforsvaret og rapporter om f eks at de som har blitt innlagt på sykehus har for lave  nivåer av vitamin K og D, forbigås mer eller mindre i taushet.

Derimot er historiene mange om alle som rammes av dette er mange og desperasjonen stiger. 

Heldigvis er redningen er nær, store legemiddelfirma er i gang, utvikling av ny vaksineteknologi har kommet langt allerede, nå handlet det om å være først til å få klar en vaksine spesifisert for denne versjonen av coronaviruset.

Og endelig er redningen på vei – den ene vaksinen etter den andre hastegodkjennes, noe man har tillatelse til å gjøre under en pandemi.

Man vet ikke om vaksinen er god eller dårlig, man har ikke hatt tid til å teste den grundig nok, man vet ingenting om hvordan kroppen reagerer på sikt på denne nye teknologien, man må bare ta en sjanse. 

Dette er ikke hemmelig informasjon. En vellykket manipulering må holde seg så nær sannheten som mulig, som f eks å daglig vise statistikker over smittede, alvorlig syke og døde samtidig som det er viktig å spille på følelsene, i dette tilfellet frykt.

Jo mer sterke følelser – frykt – man skaper, jo mer ruller ballen på egen hånd.

For frykt får frem noen stygge sider hos folk, der den som velger å være skeptisk til vaksinen nærmest blir beskyldt for å være medansvarlig for andre menneskers sykdom og død. 

Den stakkaren som viser tvil, som setter spørsmålstegn og ikke helt stoler på myndigheter fordi de forsikrer om en sikkerhet de ikke har noen mulighet til å vite noe om, blir billedlig halshugget og får raskt beskjed om hvor landet ligger, sunn skepsis er forbudt. Da puttes man i bås med de ekstreme.

Og den med sunn skepsis og vilje til å ta ansvar for egen helse, føler seg til slutt presset til å ta den vaksinen de i utgangspunktet er redd for å ta. Omgivelsene puster letter ut, endelig ble den villfarne satt på plass og verden kan fortsette.

Er denne nye vaksineteknologien et gode eller et onde? Det er det ingen av oss, verken lek eller lærd, som har forutsetninger for å vite. Vi er prisgitt informasjon fra de som lager den, en multiindustri på linje med våpenindustri.

Denne industrien har armer inn overalt og påvirker beslutninger i de aller høyeste organene. Om man tror at vaksiner er laget for ene og alene av godhet for menneskeheten, er man mer naiv enn det er lov til å være. Sykdom er butikk, en pandemi er milliardbutikk.

Er du i tvil, så sjekk om hva som skjer når fattige land ber om oppskriften for å lage egen vaksine. Hvis formålet var å få ende på denne pandemien, burde det vel gjelde for hele verden, for både fattig og rik, Men hva kan være bedre butikk enn å opprettholde sykdommen i deler av verden som allikevel ikke kan betale for at de rike landene kan fortsette å kjøpe opp ny vaksine ettersom viruset muterer. (Ok, jeg ser at den kan virke konspiratorisk, men ganske logisk)


Og kronen på verket blir selvfølgelig at legemiddelfirmaene fraskriver seg ethvert erstatningsansvar for evt sykdom eller død etter å ha tatt vaksinen.

Det er ikke min hensikt å skape mer frykt for alle som har tatt vaksinen, jeg ønsker bare mer fokus på at det er både sunt og lov å tenke selv.

Og at alle skal respekteres for sitt valg. Det er ikke tvil om at det har skjedd mye vondt i kjølvannet av denne pandemien og jeg vet mange begynner å føle seg trygge fordi de er fullvaksinert og lengter etter å begynne å leve mer normalt. 

For det er jo også en ting...her kommer belønningen, vaksinepasset!

Et pass jeg personlig unner alle som en som har valgt å ta vaksinen.

Nyt friheten det gir, vi andre kommer tuslende etter når ting blir mer normalt igjen.

________________________________________

About Mpesaduka

Mpesaduka.com its a FREE online platform for marketing in Kenya, and east Africa.

Stay tuned and get the last and best hot deals straight to your malibox. Please subscribe on our newsletter 

Karibu mpesaduka.com

If you want to support us, feel free to donate.

Lady young donation PayPal 
Norwegian vipps: 403 10 231 
Kenyan m-pesa  +254716575427