OPENT BREV TIL ORDFØREREN I STAVANGER

OPENT BREV TIL ORDFØREREN I STAVANGER

Til ordføreren i Stavanger. 

Kopi: Offentlig. 

Stavanger kommune, ved barneverntjenesten, klarer virkelig å sette Stavanger på det internasjonale kartet.

Siden september 2018, har Norge klart å tape 15 barnevernssaker i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen, og flere kommer. Det er jo en gedigen prestasjon i seg selv for et lite land som Norge. 

Og internasjonalt er det utvilsomt  barnevernstjenesten i Stavanger som har gjort seg mest bemerket. 

Her er et par eksempler på Stavanger kommune sin oppmerksomhet internasjonalt. 

1. Om noen måneder er det premiere i India på storfilmen, «Mrs. Chatterwee vs. Norway».

Filmen bygger på det faktum at det skapte voldsomme diplomatiske bølger mellom norske og indiske myndigheter da barnevernstjenesten i Stavanger fratok et indisk foreldrepar omsorgen for to små barn i 2011. 

Rani Mukurji, en av Indias aller største filmstjerner, spiller hovedrollen som moren til barna. 

2. Jeg har hatt flere besøk til Tyrkia og hvor jeg har blitt intervjuet på tyrkisk tv blant annet om den nylig avgåtte barnevernsjefen i Stavanger, Gunnar Toresen.

I Tyrkia er de nemlig svært interessert i at Toresen tok 500 000 av skattebetalernes penger, uten at Stavanger kommune skulle få kjennskap til det, og brukte pengene ,via mellommenn, for å bestikke tyrkiske tjenestemenn for å hente ut to tyrkiske barn. 

Han har også plassert barn i fosterhjem, der fosterfaren er dømt for overgrep mot barn.

3. Sist jeg var i Tyrkia og snakket med tyrkisk media, var for en knapp måned siden. Det skulle vises seg at de, på eget initiativ, hadde fattet interesse for en ny sak som vedrører Stavanger: Nemlig hvordan kommunen( barnevernstjenesten) , ved hjelp av politiet, systematisk trakasserer den unge menneskerettsforkjemperen, Tonje Omdahl .

I morgen må hun møte i retten for et besøksforbud mot den beryktede barneverns- og lokalpolitikeren, Ine Haver. At Ine Haver, som liker å spille "tøff" i mediene, later som hun er redd for unge Omdahl er så patetisk som det kan få blitt. At politiet "kjøper" det, er enda mer latterlig. 

Uansett: Trakasseringen som Stavanger kommune bedriver mot Omdahl og hennes famille vil fort bli til en dokumentar i Tyrkia.

Så det er bare å gratulere Stavanger kommune med å sette Norge på det internasjonale kartet med sine menneskerettsovergrep, korrupsjon, og bestikkelser.

Bergen, den 3.2.22

Marius Reikerås