HVEM DRIVER MED PROPAGANDA

HVEM DRIVER MED PROPAGANDA

Kopierte innlegg fra Facebook:

PÅSKEPROBLEMER FOR STEIGAN.NO
Jeg trodde det skulle bli «påskeferie» i år, men medias heksejakt på steigan.no har endret litt på dette. Steigan.no beskyldes nå dels for å formidle reaksjonære synspunkter på korona-pandemien og i innvandringsspørsmål. Men dels – og  viktigere - er det at bloggen angivelig formidler russisk propaganda om krigen i Ukraina. Mye av informasjonen skal være produsert av russisk etterretning: Steigan sprer «falske nyheter eller misvisende informasjon som fremmer russiske interesser». (fakta.no: https://www.faktisk.no/artikler/06epg/slik-spres-russisk-propaganda-i-norske-alternative-medier). I tillegg er det blitt et voldsomt problem i Rødt at enkelte partimedlemmer har mindre aksjeposter i Mot Dag AS som eier steigan.no – krav om eksklusjon av disse er allerede kommet, bl.a. i Klassekampen.
Det siste må være en farlig misforståelse: Hva folk bruker lønna si til varierer naturligvis i alle partier, også i Rødt, og det må de få lov til. Noen ny utgave av transbevegelsens mål om at bestemte synspunkter bør utelukkes fra «plattformene» for offentlig debatt, trenger vi ikke.
Derimot er kritikken mot steigan.no, slik jeg ser det, preget av en annen, enda viktigere problemstilling: Kritikken mot Steigan er så ensidig at den må kunne oppfattes som bortimot skivebom – selv om den et stykke på vei sikkert er korrekt. Vi som har fulgt utviklingen i verden i (mer enn) en lang mannsalder, vet selvfølgelig at omtrent all «informasjon» om store konflikter kommer fra myndigheter og næringsliv, i øst og vest og i sør og i nord, og består av halvsannheter, i beste fall. De viktigste konkrete «fakta» diktes ofte opp, og framstillingen av den overordnede økonomiske og sosiale samfunnsutviklingen ofte er ugjenkjennelige forvrengninger, jfr. sosialisten Georges Orwell om «nytale».
Det er ingen grunn til å tvile på at Russland har invadert Ukraina, men ellers kan man tvile på det meste av den konkrete informasjonen som kommer om situasjonen i Ukraina, både fra øst og vest. I den grad steigan.no har brukt tvilsomme kilder, har norske og andre vestlige media nøyaktig like tvilsomme kilder som Steigan. Og ser man historisk på konfliktene/krigene etter den andre verdenskrig, er vestmaktenes drap på sivile og bruddene på folkeretten, vesentlig mer omfattende i Vietnam, Libya, Afghanistan m.m. enn Russlands forbrytelser i Ukraina – uten at det er noen unnskyldning for Putin.
Mytene om samfunnsutviklingen og dagens politiske «fakta» blir som regel avslørt først etter 30, 50 eller 100 år. Dagens virkelighetsbeskrivelser styres av maktelitene - i Vesten er forutsetningene for å servere løgner som ikke oppdages, et resultat av større dyktighet i kunsten å manipulere media og befolkningene enn i Russland – som er mer avhengig av primitiv tvang og av tilsynelatende «demokrati».
Litt pussig: Heksejakten på Steigan, gjelder ikke stoffet om energipolitikk. Mye av det som trykkes på FB-sida mi, tas faktisk inn også på steigan.no. Men verken jeg eller andre energi-skribenter, er foreløpig blitt uthengt ala Alliansen-leder Hans Lysglimt Johansen, Hege Storhaug, m.fl., til tross for at våre godt dokumenterte innlegg, ofte er blitt stemplet som «konspirasjonsteorier».
Som konklusjon viser jeg til en tidligere artikkel fra 2020 om hvordan forvrengningene av den politiske virkeligheten egentlig skjer: https://www.facebook.com/groups/1381924528488558/posts/3992411077439877/?__cft__[0]=AZXc72gL_TVIvbwfn32JUeaBnR3eigFp_yyPRxZsXwxFNEQCOjEGiru_L9bq-xDmpxec37fzfBxHPM8HuUIdTU50OR3VgiOOvfet4aH80M_n1187PtEIhAwZdNMyb5Zinadn9uOx2jLgVo-MUIL9i9Ah&__tn__=%2CO%2CP-R


Foto: Pål Steigan.

Kommentar:

Tror nok at du har misforstått litt.
Steigan produserer ikke nyheter.Han formidler nyheter og meninger og har  alltid kildehenvisninger.
Da er det en smule  anderledes med  NRK  og  andre MSM.Heller ikke de produserer direkte nyheter.De gjengir imidlertid helt ureflektert påstander uten noen som helst kontrol av om det virkelig stemmer.
Derfor framtrer norske MSM i dag som
tilnærmet rene propagandakanaler  for  NATO  og WEF,og ikke som nyhetsformidlere.
Det du gjør er å kritisere Steigan fordi  han formidler en del av virkeligheten  som enten ikke omtales  eller  ev. direkte  fordreies  i MSM.
Og at det ikke går annå lære.Vi vet at Libyakrigen var basert på løgner.Alikevel repeteres fortsatt de samme løgnene.
Vi vet at  mRNAvaksinene  dreper flere  enn de redder.Alikevel  skriver fortsatt media om antvaksere og konspirasjonsteoretikere.
Det var eksempler.
Vi har fasitten for mye av det  som har skjedd.Og hvem formidlet  det korrekte  underveis?Nei.Det var ikke  MSM.Det  var  journalister som graver dypere,og som bl.a  Steigan viser til.
Enten ting er å  ta feil,men å nekte å innse feilene  er  enda verre.
Da er det ikke håp.

Kommentar:

Steigan er det eneste jeg leser av nyheter og oppdateringer. MSM driver med løgnpropaganda, medier styrt fra USA. Fikk nok av de under pandemien å, som også var en stor bløff.

Noe til ettertanke!

DINMAKT.NO