RUBELGASS VALUTA

RUBELGASS VALUTA


”Rubelgas” - Verdens nye ressourcebaserede reservevaluta

Af Pepe Escobar:
Den russiske rubel ligger stabilt lige nu, efter at have genvundet sin værdi fra før sanktionerne og er på vej til at blive en vigtig råvarevaluta. 

Rubelgas er dagens råvarevaluta tilbud, og det er ikke nær så kompliceret, som NATO foregiver det er. Hvis Europa vil have gas, er det eneste man skal gøre, at sende sine euro til en russisk konto i Rusland.

Saddam, Gaddafi, Iran, Venezuela - de prøvede alle, men formåede ikke gøre det. (opstille en konkurrent til petrodollarens monopol stilling, men de blev knust i forsøget) Men Rusland er på et helt andet niveau.

Skønheden ved Moskvas , gas-for-rubler, geoøkonomiske jiujitsu, er dens skarpe enkelhed, der vil ændre spillets regler.

Den russiske præsident Vladimir Putins præsidentdekret om nye betalingsbetingelser for energiprodukter blev forudsigeligt misforstået af det kollektive vest. Den russiske regering kræver ikke bare betaling for gas i rubler. Det, Moskva ønsker, er at blive betalt i Gazprombank i Rusland, i den valuta de vælger, og ikke på en Gazprom-konto i nogen bankinstitution i vestlige hovedstæder.

Det er essensen af denne ”less is more” sofistikering. Gazprombank vil sælge den udenlandske valuta – dollars eller euro – indsat af deres kunder på Moskva-børsen og kreditere den til forskellige konti i rubler i Gazprombank.

Det betyder i praksis, at udenlandsk valuta skal sendes direkte til Rusland og ikke akkumuleres i en udenlandsk bank – hvor den for den sags skyld nemt kan holdes som gidsel eller fryses.

Alle disse transaktioner skal fra nu af overføres til en russisk jurisdiktion - og dermed eliminere risikoen for, at betalinger bliver afbrudt eller direkte blokeret.

Det er ikke underligt, at det underdanige EU-apparat (EU) - aktivt engageret i at ødelægge deres egne nationale økonomier på vegne af Washingtons interesser - er intellektuelt uformående til at forstå det komplekse spørgsmål om at veksle euro til rubler.

Gazprom gjorde tingene nemmere denne fredag ved at sende officielle meddelelser til sine modparter i vest og Japan.

Putin blev selv tvunget til at forklare den tyske kansler Olaf Scholz skriftligt, hvordan det hele fungerer.

Endnu en gang, meget enkelt: Kunder åbner en konto hos Gazprombank i Rusland. Betalinger foretages i udenlandsk valuta - dollars eller euro - omregnet til rubler i henhold til den aktuelle valutakurs og overføres til forskellige Gazprom-konti.

Det er således 100 procent garanteret, at Gazprom vil blive betalt.

Det står i skarp kontrast til, hvad USA tvang europæerne til at gøre: betale for russisk gas på Gazprom-konti i Europa, som derefter øjeblikkeligt blev indefrosset. Disse konti ville først blive ophævet ved afslutningen af Operation Z, Ruslands militæroperation i Ukraine.

Alligevel ønsker amerikanerne, at krigen skal vare i det uendelige, at fastholde Moskva, som om dette var Afghanistan i 1980'erne, og har strengt forbudt den ukrainske komiker som står foran en grøn skærm et eller andet sted - bestemt ikke Kiev - at acceptere enhver våbenhvile eller fredsaftale.

Så Gazprom-konti i Europa ville vedblive med at være indefrosset.

Da Scholz stadig forsøgte at forstå det åbenlyse, gik hans økonomiske håndlangere amok og fremlagde ideen om at nationalisere Gazproms datterselskaber - Gazprom Germania og Wingas - i tilfælde af, at Rusland beslutter sig for at stoppe gasstrømmen.

Det er latterligt. Det er, som om Berlin-funktionærer tror, at Gazproms datterselskaber producerer naturgas i centralt opvarmede kontorer rundt om i Tyskland.

Den nye rubler-for-gas-mekanisme overtræder på ingen måde eksisterende kontrakter. Alligevel, som Putin advarede om, kan eksisterende kontrakter faktisk blive stoppet: "Hvis sådanne [rubel] betalinger ikke foretages, vil vi betragte dette som købernes manglende opfyldelse af forpligtelser med alle deraf følgende implikationer."

Kreml-talsmand Dmitri Peskov holdt fast i, at der ikke vil blive afveget fra denne beslutning under de nuværende, alvorlige omstændigheder. Det betyder dog ikke, at gasstrømmen øjeblikkeligt vil blive afbrudt. Der forventes betaling i rubler fra 'The Unfriendlies' - en liste over fjendtlige stater, der hovedsageligt omfatter USA, Canada, Japan og EU - i anden halvdel af april og begyndelsen af maj.

For det overvældende flertal af det globale syd er det overordnede store billede krystalklart: et atlanticistisk oligarki nægter at købe den russiske gas, der er afgørende for velfærden for befolkningen i Europa, mens det er fuldt engageret i våbengørelsen af giftige inflationsrater mod samme Befolkning. (med atlantiscister menes vel globalisterne/banksterne/WEF parasitterne. Hvis man tror den igangværende inflation er russernes skyld tror man forkert)   

Hinsides Rubelgas 

Denne gas-for-rubler mekanisme – lad os kalde den Rubelgas – er blot den første betonbyggesten i opbygningen af et alternativt finansielt/monetært system, sammen med mange andre mekanismer: handel med rubler og rupier; den saudiske petroyuan; Iran-Rusland SWIFT-omgåelsesmekanisme; og det vigtigste af alt, Kina-Eurasiens Økonomiske Union’s (EAEU) design af et omfattende finansielt/monetært system, med det første udkast, der skal præsenteres i de næste par dage.

Og alt ovenstående er direkte forbundet med den fantastiske fremkomst af rublen som en ny, ressourcebaseret reservevaluta.
Efter de forudsigelige indledende faser af benægtelse må EU – faktisk Tyskland – se virkeligheden i øjnene. EU er afhængig af konstante forsyninger af russisk gas (40 procent) og olie (25 procent). Sanktionshysteriet har allerede skabt dokumenteret tilbageslag.
Naturgas står for 50 procent af behovene i Tysklands kemiske og farmaceutiske industri. Der er ingen mulig erstatning, det være sig fra Algeriet, Norge, Qatar eller Turkmenistan. Tyskland er EU's industrielle kraftcenter. Kun russisk gas er i stand til at holde den tyske – og europæiske – industribase brummende og til meget overkommelige priser i tilfælde af langsigtede kontrakter.
Forstyr denne opsætning, og du har rædselsvækkende turbulens i hele EU og ud over det.
Den uforlignelige Andrei Martyanov har opsummeret det på denne måde: "Kun to ting definerer verden: den faktiske fysiske økonomi og militær magt, som er dens første afledning. Alt andet er afledninger, men du kan ikke leve af afledninger."
Det amerikanske turbo-kapitalistiske kasino tror på sin egen afledte "fortælling" - som ikke har noget at gøre med realøkonomien. EU vil i sidste ende blive tvunget af virkeligheden til at bevæge sig fra benægtelse til accept. I mellemtiden vil det globale syd hurtigt tilpasse sig det nye paradigme: Davos klikens Store Nulstilling – The Great Reset - er blevet knust af den russiske nulstilling.
Kilde: https://thesaker.is/rublegas-the-worlds-new-resource-based-reserve-currency/